Tämä sivusto käyttää Javascriptiä. Kytke selaimesi Javascript-tuki päälle parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi.

Siirry navigaatioon Siirry sisältöön

AX käyttäjäkerho

Kerhosta ja sen toiminnasta

AX käyttäjäkerho on Suomen Microsoft Dynamics AX ja Microsoft Dynamics 365 Finance and Operation järjestelmien käyttäjäasiakkaiden yhteinen foorumi, jossa vaihdetaan osaamista ja kokemuksia käyttäjien (asiakasyritysten) kesken toimittajariippumattomasti. AX käyttäjäkerho pyrkii luomaan kontakteja ja tiedon välitystä Suomessa Microsoft Dynamics asiakasyritysten kesken.

Ryhmä kokoontuu 2 kertaa vuodessa (ryhmän päätös 10.2017) ja kummassakin tapaamisessa on aina vähintään yhden ryhmään kuuluvan yrityksen esittely sekä ennalta yhdessä sovittujen aiheiden alustukset keskusteluun. Edellisessä tapaamisessa sovitaan aina seuraavan tapaamisen aiheet ja loppukevään kokouksessa sovitaan aina seuraavien kahden tapaamisen ajankohdat.

Ryhmän ensimmäinen tapaaminen pidettiin toukokuussa 2008. Vuonna 2008 järjestettiin vielä toinen tapaaminen ja sen jälkeen tapaamiset vakiintuivat kolmeen kertaan vuodessa. Ryhmä on päättänyt, että jokaisessa tapaamisessa esitellään yksi mukanaoleva yritys ja ko. yrityksen AX-asioita. Sen lisäksi jokainen osallistuja esittelee itsensä sekä kertoo mielessään olevan akuuteimman AX/D365 FAO -asian ryhmälle. Näin opitaan tuntemaan toisia asiakasyrityksiä ja syntyy luontaista vuorovaikutusta. Näiden lisäksi ryhmässä päätetään, mitä aiheita siellä käsitellään.

Eniten kiinnostusta ovat herättäneet:

  • tuotekehitykseen liittyvät asiat
  • oman AX-toiminnan kehittämiseen liittyvät asiat
  • raportointi
  • tietoiskutyyppiset koulutukset
  • keskustelufoorumi
  • tieto kolmannen osapuolen ohjelmistoista ja liitynnöistä

Ryhmässä on tällä hetkellä mukana n. 150 Microsoft Dynamics AX tai 365 Finance and Operation -käyttäjää n. 100 eri asiakasyrityksestä. Kuhunkin tapaamiseen on vakioitunut osallistujia n. 15-20 ja n. 10-15 eri asiakasyrityksestä.

Suomen Microsoft ei ole ollut tukemassa kerhoa enää muutamaan vuoteen. Microsoftin yksityisyydensuojakäytännön vuoksi AX käyttäjäkerho ei saa käyttäjärekisterin tietoja Microsoftilta. Jäsenrekisteri koostuu jäseneksi ilmoittautuneista henkilöistä. Tilaisuudet sponsoroidaan aina kuhunkin tapaamiseen ilmoittauneen sponsorin toimesta.

Ryhmän järjestelijänä toimii Tarja Laine. Kutsu tapaamisiin lähetetään niille käyttäjille, jotka ovat aiemmin ilmoittautuneet AX käyttäjäkerhon tapaamisiin tai ovat liittyneet kerhon toimintaan. Liity mukaan kerhon toimintaan.

Toimittajien edustajat eivät kuulu ryhmään, vaikka he olisivatkin käyttäjäyrityksiä. Tällä tavoin ryhmä pysyy toimittajariippumattomana foorumina asiakasyrityksille. Toimittajat voivat toimia tapaamisen sponsorina ja välittää tietoa kerholaisille toimittajaportaalin kautta.

Takaisin navigaatioon